Fig
FIG – Ege’nin Bereketinden Doğan Gıda ve Turizm Girişimciliği Programı
FIG, adını İzmir’in ve Ege’nin simge ürünlerinden biri olan incirden alır. 2018 yılında Kök Projekt ve Originn iş birliğiyle tasarlanan program, yerel ürünlerden yola çıkarak gıda ve turizm sektörlerinde yenilikçi girişimler geliştirmeyi amaçladı.
Bu 3 aylık hızlandırma programı, İzmir’in güçlü tarım ve gastronomi mirasını turizm potansiyeli ile birleştirerek girişimcilere hem iş modellerini geliştirecek hem de bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak bir zemin sundu. Program süresince seçilen 8 girişim, kendi işlerini büyütürken aynı zamanda bölgede kalkınmayı engelleyen sorunlara da yaratıcı çözümler üretti.
Programın Amaçları
-
İzmir ve çevresinde turizm ve bölgesel ekonomik kalkınma adına girişimciliği teşvik etmek
-
Başarılı girişimleri yatırımcılarla buluşturmak ve ekosistemi güçlendirmek
-
Turizm ve gıda sektörleri ile girişimcilik ekosistemi arasında köprüler kurmak
-
Türkiye’ye örnek olacak bir turizm girişimciliği modelini hayata geçirmek
Fig Girişimleri
Conff | İyi Ekim | Çerçi Yusuf | Fast&Healthy | Kumbhaka | Eurasia Dried Fruit&Nut Meeting | Didy’s Bakery
.png)











