top of page

CreativeMornings Izmir / Biyofili: Güneşin Aydemir

18 Ara Cum

|

ZOOM

Aralık ayının teması “Biyofili” Canlıları takdir edin. Doğa ile bütünleşin. Dışarıyı içeriye getirin. CreativeMornings Izmir’in ilk konuğu Güneşin Aydemir.

CreativeMornings Izmir / Biyofili: Güneşin Aydemir
CreativeMornings Izmir / Biyofili: Güneşin Aydemir

Saat ve Yer

18 Ara 2020 09:30 – 11:00

ZOOM

Etkinlik Hakkında

Aralık ayının teması “Biyofili”

Canlıları takdir edin.

Doğa ile bütünleşin.

Dışarıyı içeriye getirin.

1960'larda Erich Fromm tarafından dile getirilen "biyofili" güzel bir fikre işaret ediyor: İnsan, hayvan, bitki veya vahşi doğa fark etmeksizin, insanların doğa ve diğer canlı sistemlerle bağlantı kurmak için doğuştan gelen bir arzusu ve içgüdüsü var.

Yoğun mahallelerin artan uğultusu, yoğun trafik ve ekranlarda yaptığımız isteksiz okumalar, doğal duyularımızı uyuşturabilir. Bununla birlikte, en kentsel ortamlarda bile, köşeye yeni bir bitki yerleştirerek veya yeşilliklerin organik olarak beton duvarlarda büyümesine izin vererek biyofilimizi ifade ediyoruz.

Her gün, sadece sevenler ve hepsinden faydalananlar değil, yaşam ortamlarımızın amansız hizmetçileri ve koruyucuları haline gelme fırsatına sahibiz. Birlikte varız. CreativeMornings konuşmacısı Missy Singer DuMars’ın söylediği şekliyle “Çevremizdeki doğa, içimizdeki doğadır.”

Biyofili teması, Creative Mornings Düsseldorf tarafından seçildi, Lara Paulussen tarafından illüstrasyonu gerçekleştirildi ve küresel ortağımız Skillshare temayı küresel olarak sunuyor.

CreativeMornings Izmir’in ilk konuğu Güneşin Aydemir:

Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü mezunu Güneşin Aydemir, okul yıllarında başladığı kuş gözlemciliği ile doğa koruma alanına ayak bastı. İnsanın doğa ile olan ilişkisine yoğunlaştı ve bu arayışı onu doğaya karşı sorumlu insan konusunda çalışmalar yapan Buğday Hareketi ile tanıştırdı.

Kırsalda ekolojik bir yaşamı deneyimlemek üzere 2007 yılında yaşamını tümüyle değiştirerek, bir grup arkadaşıyla birlikte Kaz dağları eteklerinde bir köye yerleşti. Burada Çamtepe Ekolojik Yaşam Merkezini kurdu. Yaşam Okulu isimli bir alternatif eğitim programı hazırladı. Üretim ve paylaşım, ekolojik adalet, öğrenen topluluk, katılımcı sanat, vatandaş bilimi konularına teorik manada ilgi duymanın yanında bu konularda modeller oluşturma yönünde çalışmakta, bunu da ağ örücülük ve hikaye anlatıcılığı yoluyla yapmaktadır.

Kayıt için: https://us02web.zoom.us/.../tZMucO6upzIjGdFhKaxh7j5xfJyjK...

Bu Etkinliği Paylaş

bottom of page